Wijncursussen

Welke technieken zorgen voor welke smaak? Welk verschil maakt de bodemsoort? Wat is het verschil tussen jonge, oude en groene tannines? Wat doet tijd met wijn?

Voor een ieder die dieper op de materie wilt induiken, maar niet vast wil zitten aan wekenlang durende cursussen biedt De Wijncult één avondse wijncursussen aan.

De cursus duurt 3 á 3,5 uur en beslaat onderwerpen zoals o.a.:

Vinificatie (wijnmaak) technieken: Hoe is dit terug te leiden in de smaak?

Terroir: waarom smaakt dezelfde druif, die op dezelfde manier gemaakt is zó anders als het uit een ander land komt?

De verschillende soorten opvoeding van wijn: Wat is het verschil tussen beton en hout?

Tijdsverloop van wijn: waarom heeft de ene wijn 3 jaar nodig om zijn top te bereiken en de andere 10?

Professioneel leren proeven en beoorderen: hoe kan ik het goed verwoorden dat deze wijn mij zo aanstaat (of juist niet!).

Heeft u een specifiek aspect, regio, druif etc. waar u graag over bijgepraat wordt? Laat het ons weten, alles is bespreekbaar.

Contactformulier